亲爱的FRM学员:欢迎来到融跃教育FRM官网! 距离2021年11月FRM考期还有 天!
全国热线:400-963-0708 网站地图 Sign in Sign up

距2021年11月、12月FRM考试标准报名截 还有00天。

点我免费代报名
2021年FRM考纲对比分析【直播回放】

首页 > FRM行业动态 > 正文

FRM真题解析,送给备考的你!

发布时间:2021-11-24 09:16来源: 融跃FRM官网

2021年新版FRM备考资料下载
  • 考纲对比
  • 学习计划
  • 思维导图
  • 复习资料
  • 历年真题
  • 词典及公式

FRM真题解析,送给备考的你!

备考FRM考试中,尤其是冲刺阶段,对于FRM真题的练习是非常重要的,尤其是近几年的FRM真题,下文是小编列举的相关真题解析,送给备考的你!

Ahedge fund is considering taking positions in various tranches of a collateralized debt obligation (CDO). The fund’s chief economist predicts that the default probability will decrease significantly and that the default correlation will increase. Based on this prediction, which of the following is a good strategy to pursue?》》2021年新版FRM一二级内部资料免费领取!【精华版】

A) Buy the senior tranche and buy the equity tranche.

B) Buy the senior tranche and sell the equity tranche.

C) Sell the senior tranche and sell equity tranche.

D) Sell the senior tranche and buy the equity tranche.

答案:D

解析:The decrease in probability of default would increase the value of the equity tranche.Also, a default of equity tranche would increase the probability of default of the senior tranche, due to increased correlation, reducing its value. Thus, it is better to go long the equity tranche and short the senior tranche.

As the CRO of a retail bank, you are presenting to your Risk Committee the benefits of securitizing a pool of mortgages. Which of the following would you use to support your arguments that this will benefit the bank?

Ⅰ.It will improve your bank's return on capital

Ⅱ.Will immediately increase your bank's available capital

Ⅲ.You will be able to offer an attractive yield to investors

Ⅳ.It will lower your borrowing costs扫码咨询,立享特惠

A) I and III only

B) I, III, and IV only

C) I, II, III and IV

D) I, II, and IV only

答案:C

解析:'I' is valid. Securitization can improve a bank's return by moving risk assets off the books.

'II' is valid. Moving assets off balance sheet can reduce capital requirements and improve capital adequacy. 'III' is valid. III, which is a benefit for the investor, could also in principle be relevant

to the bank if the bank is having trouble placing securities (e.g., severe adverse

selection costs).

'IV' is valid. By moving riskier assets off the balance sheet via securitization, the bank can lower its borrowing costs.

如果想要获得更多关于FRM考试的真题解析,点击在线咨询或者添加融跃老师微信(15378732641)

关键词 : FRM真题 备考FRM
转载声明:本篇内容来自融跃FRM官网,原文地址:https://www.frmks.net/article/2278.html 本站文章无特别说明,皆为原创,版权所有,转载需注明来源!如有侵权请立即与我们联系,我们将及时处理!

FRM学习交流群(扫码免费加群)

  • FRM新手入门 1、新手入门
  • FRM学习资料 2、学习资料
  • FRM免费课程 3、免费课程
  • FRM考试动态 4、考试动态
  • FRM备考干货 5、备考干货
  • FRM答疑冲刺 6、答疑冲刺
报名咨询入口
获取免费资料

请正确填写以下信息,核实后即刻发送*我们将保证您的隐私权,不会泄露任何信息

上一篇:FRM考试中投资分析法的详细内容是什么?

下一篇:FRM二级考试Valuation and Risk Models的相关内容是什么?

精品文章推荐

微信扫一扫

还没有找到合适的FRM课程?赶快联系学管老师,让老师马上联系您! 融跃FRM培训课程 ,高通过省时省心!